Aile Danışmanlığı

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Programın Amacı

Aile, hemen her ülkede toplumun temel birimi olma işlevini sürdürmektedir. Fonksiyonel aileler, fonksiyonel toplumları oluşturur. Bu bilinçle hareket eden çeşitli meslek elemanları, yaptıkları aile çalışmalarının sorgulamakta, daha nitelikli çalışmalar yapma gereğini duyarak, bilgi ve becerilerini arttırma yolunu aramaktadırlar.

Böyle bir isteğe cevap vermek için Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölümü’nün koordinatörlüğünde hazırlanan ve uygulanan Aile Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı’nın temel hedefi, aile ile çalışan meslek elemanlarına, aileye danışma vermek ve sorunlarına daha sağlıklı çözümler üretmek konusunda yardımcı olmaktır.
Programı başarıyla tamamlayanların, çağdaş teknik ve yöntemlerle aile sorunlarına müdahale etme konusunda gerekli bilgi ve becerilere sahip olmaları beklenmektedir.
Programın Hedef Kitlesi:

Aile danışmanlığı alanında kendini geliştirmek isteyen ve yukarıdaki yönetmelikle yer alan tüm profesyonellerdir.

Programın içeriği:

Aile danışmanlığı eğitimi içieriğinde; aile sistemleri teorisi, psikodinamik, yapısal, eksperiyantal, stratejik, sistemik, bilişsel – davranışçı aile terapisi modelleri çerçevesinde ailelerle çalışma, ailede, çocukta ve ergende psikopatoloji, ergenlerle çalışma ilkeleri, aile içi iletişim sorunları, boşanma sürecinde çocuk ve ebeveynlerle çalışma, evlat edinilmiş çocuklar ve aileleri ile çalışma, koruyucu ailelerle, farklı gelişimsel özellikleri olan çocukların aileleriyle, okulda uyum sorunları olan çocukların aileleriyle çalışma, aileyi değerlendirme, ailede krize müdahale, ailelerle çalışmada etik kodlar, metaforlarla çalışma, genogram, aile heykelleştirmesi, kolaj çalışması ve ailelerle çalışmada profesyonel duruş gibi konular yer almaktadır.

Belgelendirme Süreci

Eğitime devam zorunludur. Eğitimin % 90’ına katılan kişilere eğitim sonunda Aile Danışmanı Sertifikası verilir. Sertifika için eğitim sonunda yapılacak sınavda en az 70 puan almak gerekir.

Programın Süresi
I Modül – II. Modül – III Modül Toplam 456 Saat

Programın Yeri:
Akademi Consensus

Program Ücreti:
-TL (KDV dahil)

Katılım Koşulu: 2012 tarih ve 28401 Nolu “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği” kapsamında aile danışmanı eğitimi alabilecek kişiler, “Madde 14 – (1) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar “ biçiminde tanımlanmıştır.

Bilgi ve Kayıt için:

Kayıt işlemlerini online olarak gerçekleştirebilirsiniz: Online Kayıt

Ön kayıt başvurunuz için Tıklayınız

İletişim ve sorularınız için Tıklayınız

Programa kayıt olmak için ücretin https://consensusdanismanlik.com.tr/online/ online kayıt sistemimizden ödenmesi yeterlidir. Bu işlemi yaptıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Faturalar katılımcıların belirttikleri e-mail adreslerine gönderilecektir.

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda ilk 3 gün içerisinde eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitimde 7 iş günü kala eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Daha sonra yapılacak kayıt iptallerinde ücret iadesi yapılmayacaktır. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.

Arabuluculuk Merkezi

Mansuroğlu Mh. 288/3 Sk. No:3 Selvili 2 Apt. B Blok Kat:5 D:13
35535 Bayraklı / İZMİR

Akademi Consensus

Mansuroğlu Mh. 295/2 Sk. No:1 Ege Sun Plaza B Blok K:7 D:761 35535 Bayraklı / İZMİR

İletişim

+90 232 290 03 50 (pbx)                          
+90 553 790 03 50

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.